BLUE BABY - HAR DU SET DEN?

HAR DU TAGET STILLING?

har du taget stilling organdoner transplantation efter min død pårørendes accept begrænset tilladelse forbud nudging medierne i Danmark debat modeblogger Organdonation fylder meget i medierne lige nu. Det er en af de fede ting ved at bo i et land som Danmark. Medierne er rigtig gode til at sætte fokus på tabuemner, som ellers ikke fylder meget i de flestes hverdag. De er i højere grad blevet gode til at benytte sig af nudging, og det skal de endelig blive ved med. Ventelisten til en organtransplantation er alt for lang, og hvert år dør patienter på ventelisten, hvilket selvfølgelig ikke er godt nok!

har du taget stilling organdoner transplantation efter min død pårørendes accept begrænset tilladelse forbud nudging medierne i Danmark debat modebloggerJeg tog selv stilling tilbage i 2010, og jeg har givet min fulde tilladelse til, at alle mine organer kan anvendes til transplantation efter min død, men min fulde tilladelse forudsætter mine pårørendes accept. Det sidste kryds er jeg måske lidt i tvivl om, da det ikke kan være nemt at tage stilling til sådan noget, når sorgen har ramt. Derfor er det også vigtigt at understrege, at jeg selv har valgt at donere ALT. Jeg tror på, at når man er død, så er man død. At organerne i kroppen så stadig kan fungere i en anden menneskekrop, er kun en god ting. Det vigtigste for mig er at kunne gøre en sidste forskel, inden jeg forlader livet.
Selvfølgelig har jeg forståelse for de personer, som ikke ønsker at donere sine organer. Alle har et valg, og det skal selvfølgelig respekteres, men mit håb er selvfølgelig, at så mange som muligt ønsker at donere, da det kan forbedre/redde mange liv i sidste ende. Det skal dog understreges, at det vigtigste er at tage stilling, da det vil gavne de pårørende i sidste ende – også selvom det er et nej. I kan tage stilling lige HER.

Min spørgsmål lyder derfor; Har du taget stilling? Del endelig din holdning i kommentarfeltet.

2 kommentarer

  • Fantastisk at du har taget stilling – det gjorde jeg også selv, med det samme, da jeg fyldte 18 år. Selv om det selvfølgelig er et personligt valg om man vil eller ej, grundet religiøse eller andre grunde, så ægrer jeg mig nu stadig over, at der er nogen, der ikke gør det. Men som sagt, skal der være plads til forskelligeheder.

    Min mor er Singaporeaner, og i Singapore, er reglen det omvendte af den i Danmark – der er man per automatik skrevet op til donation, og så skal man fravælge det, frem for at vælge det til. Der er fordele ved begge måder at gøre det på, men synes alligevel den Singaporeanske måde er lidt bedre; jeg føler at der er mange i Danmark, der glemmer at tage stilling til organdonation, hvorimod man er tvunget til at tænke over det, hvis man fra starten af, er involveret.

    – V

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - AMY DYRHOLM

      Hej Viveca,

      Tak for din kommentar 🙂

      Jeg er fuldstændig enig med dig – det ville klart være bedst, hvis alle sagde ja til det! Men Danmark er et land, hvor der er plads til forskelligheder, og derfor skal alle kunne sige fra, hvis de ikke har lyst til det.

      Det er da kanon gode metode! Jeg har faktisk hørt om det tidligere, men tænkte slet ikke på det, da jeg skrev indlægget. Det kunne godt fungere i Danmark!

      Rigtig god dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLUE BABY - HAR DU SET DEN?